Algemeen

Roofmijt tegen spint inzetten: het werkt echt!

30 oktober 2021

Spint is een minuscuul beestje dat voor grote problemen kan zorgen in je sierplanten. Het valt lang niet altijd mee om spint te voorkomen. Voorheen kwam dit beestje vooral binnen voor, in kassen en zelfs in de huiskamer, maar sinds de aarde flink aan het opwarmen is, kun je spint ook verwachten in de tuin. En daar worden we niet perse gelukkig van. Gelukkig is er wel een goede oplossing voorhanden. Een oplossing waarbij je geen gif hoeft te strooien of te spuiten, een volkomen natuurlijke oplossing. Je moet de natuur dan wel even een handje helpen en roofmijt tegen spint aanschaffen. Roofmijt tegen spint koop je gewoon online, in een buisje. Je hoeft je geen zorgen te maken over het welzijn van de roofmijt, zij kunnen de reis goed doorstaan.

Hoe werkt roofmijt tegen spint?

Je ontvangt de roofmijt tegen spint via de post. Wil je de roodmijt direct gaan gebruiken? Heb dan toch nog even geduld en zet het buisje met daarin de roofmijt tegen spint even een half uur in de koelkast. Is de roofmijt goed gekoeld? Dan kun je deze direct bij de aangetaste planten uitzetten. Zorg ervoor dat de roofmijt niet te ver hoeft te zoeken om spint te vinden. De roofmijt gaat actief op zoek naar spint, maar heeft maar een kleine actieradius. Zet de roofmijt uit op (grote) bladeren. Ze mogen de grond niet raken. Zijn de bladeren te klein? Gebruik dan koffie- of theefilterzakjes en vul deze met wat roofmijt.

Werkt roofmijt alleen binnen tegen spint?

Je kunt roofmijt ook buiten inzetten tegen spint. Het is dan wel van belang dat het goed weer is, droog en niet te koud en niet te warm. De zomer en dan in de ochtend is het perfecte moment om de roofmijt tegen spint buiten te gebruiken. Het is belangrijk om de planten goed in de gaten te houden. Is niet alle spint verdwenen? Dan kun je de behandeling na een week of twee nog een keer herhalen.

Hoe voorkom je spint?

Voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Check je nieuwe planten op spint voor je ze in huis zet. Twijfel je of zie je spint in je planten? Zet deze dan apart van de andere planten om besmetting te voorkomen. Aan planten in quarantaine zie je al snel of ze aangetast zijn door spint. Ontstaan gele plekjes in de bladeren? Dan kun je een behandeling starten. Kies voor een biologische oplossing!

Geef een reactie