Lifestyle

bekendste soorten Bacardi

21 december 2021

Bacardi is een Cubaanse sterke drank soort. Het merk is ontstaan toen de Spaanse Con Facundo Barcardi in 1830 naar Cuba emigreerde met de gehele familie. Hij vond de Cubaanse rum niet lekker en door te experimenteren is het merk Bacardi ontstaan. Het merk staat voornamelijk bekend door de rum die zij verkopen en door de Bacardi Breezer. Het bedrijf is een familiebedrijf in Hamilton (Bermuda) en verkoopt ieder jaar wel meer dan 200 Miljoen flessen met sterke drank, dit gebeurt in meer dan 100 landen wereldwijd.

Bacardi wordt gemaakt uit afgeleide producten van suikerriet. Dit zijn producten als stroopachtige melasse, suikerrietsap of suikerrietsiroop. De producten gaan gisten en vervolgens ontstaat er alcohol wat wordt gedestilleerd tot een drank van 65% tot 95% volumeprocent.

Waarom vinden jongeren het lekker

Veel jongeren drinken Bacardi, de meeste mensen zien Bacardi tegenwoordig als een synoniem voor rum, terwijl het eigenlijk een apart drankmerk is. Meestal wordt bacardi gedronken in een mix met cola. Een derde van een glas wordt ongeveer gevuld met de sterke drank en twee derde wordt dan opgevuld met cola. Je kunt het zelf zo gek maken als je wil, je kan ook twee derde Bacardi en een derde cola toevoegen aan je drankmixje.

De verschillende soorten

Er bestaan momenteel zo’n 17 soorten Bacardi waaronder 9 soorten hiervan rum zijn. De 17 soorten zijn: Bacardi 151, Bacardi Oro, Bacardi Select, bacardi Reserva, Bacardi Anejo, Bacardi 1873, Bacardi 1873 Solera, Bacardi 8, Bacardi Reserva Limitada, Bacardi Lemon (ik ga zwemmen), Bacardi Razz, Bacardi Mojito, Bacardi Dragon Berry, Bacardi Coconut, Bacardi Oakheart, Bacardi Carta Fuego en ten slotte Bacardi Razz. De 3 bekendste soorten in Nederland zijn Bacardi Lemon, Bacardi Razz en Bacardi Mojito.

Bacardi lemon heeft natuurlijk een rum basis en is dus een van de 9 soorten die rum bevat van het merk bacardi. Aan het goedje zijn citrusaroma’s toegevoegd waardoor een frisse en fruitige smaak ontstaat van citrus.

Alles over Bacardi Razz

Bacardi Razz is een witte rum soort waarbij frambozenaroma’s zijn toegevoegd, het is dus frambozen rum. De meeste mensen mixen Bacardi Razz met frisdranken zoals sprite of 7-up. Bacardi Razz is de eerste rum die op de markt is gebracht met deze frambozen smaak.

Bacardi Mojito is eigenlijk een kant en klare cocktail in de fles. Ook hierin zit zoete rum verwerkt en daaraan zijn limoen en munt toegevoegd om de smaak van een mojito na te bootsen. Vaak worden mojito’s geserveerd met ijs en een mix met koolzuurhoudend frisdrank.

Geef een reactie