Wonen

Lekker slapen in een fijn bed

10 november 2022

Slaap is ontzettend belangrijk, want je doet het immers ongeveer 25 procent van je leven. De kwaliteit van je slaap kan dan ook erg veel invloed hebben op hoe je je gedurende de dag voelt. Als je uitgerust wakker wordt en goed geslapen hebt, dan voel je je waarschijnlijk de rest van de dag ook beter. Voor goede slaap en nachtrust is een goed bed van groot belang. Veel mensen liggen op relatief oude matrassen en kussens. Dit bevordert je slaap en nachtrust dan ook niet. In dit artikel kun je lezen waar je op moet letten als je overweegt een nieuw bed te kopen.

Het matras

Een goed bed bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het matras. Misschien is dit ook wel het belangrijkste onderdeel van het gehele bed, want je ligt er immers op met je hele lichaam. Er zijn veel verschillende matrassen op de zogenoemde beddenmarkt, zo heb je een Slow Motion matras, Cool Motion matras, maar ook een Iconic, Green en Medic Motion matras. Alle matrassen hebben zo hun eigen kwaliteiten. Zo is het Slow Motion matras een koud- en traagschuimmatras omhult met een milieuvriendelijk materiaal. Het Cool Motion matras wordt gekenmerkt door het omhulsel gemaakt van een klimaat regulerende stof. Het Iconic matras heeft juist een latex toplaag waardoor het voelt alsof je slaapt op lucht. De Green Motion is opgebouwd uit pocketveren en opgedeeld in drie comfort-zones. Tot slot kun je door het drietal lagen traag- en visco-elastisch schuim helemaal ontspannen en tot rust komen op het Medic Motion matras. Er zijn verschillende websites, bijvoorbeeld mline, waar je meer kunt lezen over de verschillende matrassen.

Het kussen

Naast het matras is het kussen natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Ook hier heb je veel verschillende soorten en maten in. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat voor slaper je bent. Op die manier kun je fysieke klachten vaak voorkomen. Als zijslaper heb je namelijk de grootste druk op je schouders. Daarom is een kussen dat je nekspieren ontspant belangrijk. Als je een rugslaper bent dan moet je er op letten dat je hoofd niet lager of hoger komt te liggen dan je lichaam. Een lager en zachter kussen is dan ook de juiste voor jou. Tot slot kan het natuurlijk ook zijn dat je op je buik slaapt. Daarbij staat je nek onder druk. Een kussen voor een buikslaper is dan ook een zacht, laag en soepel kussen, anders zouden je hoofd en je nek een onnatuurlijke houding aan kunnen nemen.

Geef een reactie